راهنما خرید تلویزیون

خرید تلویزیون

راهنما خرید تلویزیون

امروزه با گسترش دنیای تلویزیون و تنوع بالای محصولات، تصمیم‌گیری برای خرید تلویزیون به کاری دشوار و پیچیده تبدیل شده است. با این وجود خرید تلویزیون‌ای که هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ اقتصادی مناسب باشد کار سختی خواهد بود. ما در این مقاله سعی می‌کنیم به نکات مهمی درباره خرید تلویزیون اشاره کنیم تا شما بتوانید با نکات راهنما خرید تلویزیون، خرید مطمئن‌تر و بهتری داشته‌باشید

لوازم خانگی

آشنایی با انواع پنل (LCD, LED, OLED, QLED)

خرید مطمئن تلویزیون

قبل از همه چیز باید با پنل ها مختلف تلویزیون ها آشنا بشیم. ال سی دی ها رایج ترین پنل های موجود در تلویزیون ها هستند که دارای لایه های مختلفی می باشند که می توان به لایه بک لایت، لایه پرالیزه و مایه کریستال اشاره کرد. در LCD  ها لایه بک لایت  همیشه روشن می باشد. به خاطر همین است که نقاط سیاه تصویر روشن دیده میشود. LED ها در واقع همان LCDها هستند که نور بک لایتشان توسط LED تامین میشود. تفاوت LED  در مقایسه با بک لایت های (Back Light) سابق در روشنایی بیشتر و مصرف کمتر است.

از دیگر نمایشگر های تقریبا جدید بازار می توان به OLED ها اشاره کرد. در این نوع نمایشگر لایه Back Light حذف شده و هر کدام از پیکسل ها نور خود را به تنهایی تامین می کنند. به خاطر همین دلیل نواحی سیاه تصویر دیگر نوری از خود منتشر نمی کنند.

اخرین نوع نمایشگری که میخواهیم معرفی نماییم QLED  می باشد. این نوع نمایشگرها همون LCD  هستند که فقط یک لایه کوانتوم دات (QUANTOM-DOT) به آنها اضافه شده است. وظیفه این لایه تصفیه کردن نور خارج شده از LCD  است که باعث بالا بردن کیفیت رنگ ها می شود. روشنایی LED  و QLED به خاطر بک لایت قوی، بیشتر است و به همین دلیل در محیط های روشن این دو مدل نمایشگر پیشنهاد می شود.

قابلیت تولید رنگ سیاه عمیق فاکتور بسیار مهم در خرید تلویزیون می باشد که باعث می شود کنتراست بیشتری داشته باشیم و خلوص رنگ ها چشم نوازتر شود. در این مورد، پنل های OLED  با اختلاف قوی تر هستند. بعد از OLED پنل QLED  سیاه، تاریک تری نسبت به LED  تولید می کند. بهترین کیفیت رنگ در بین این سه پنل برای OLED  و QLED  می باشد.

کیفیت صفحه نمایشگر

یکی از اصلی‌ترین نکات هنگام خرید تلویزیون کیفیت صفحه نمایشگر است. برای تلویزیون‌ها وضوح صفحه نمایشگرهای متفاوتی وجود دارد اعم از  8K، 4k، Full HD، HD SD وجود دارد

SD

کمترین رزولویشن تصویرموجود در بازار تلویزیون‌های SD هستند که  480p است.

HD

بعد از تلویزیون‌های SD تلویزیون‌های HD وارد بازار شدند که کیفیت تصویر P720 را داشتند.

Full HD

نسل بعدی تلویزیون‌ها یعنی تلویزیون‌های FULL HD در حال حاضر بیشترین سهم بازار را دارند. زیرا علاوه بر قیمت مناسب، تصاویر را با رزولوشن 1080*1920 برای کاربر به نمایش می‌گذارند.

4k و 8k

 بعد از تلویزیون‌های Full HD تلویزیون‌های 4k و 8k وارد بازار شدند. تلویزیون‌ های 8K که وضوح صفحه‌ نمایش آن ها 7680×4320 است بالاترین وضوح تصویر در بازار هستند. اما در حال حاضر تعداد زیادی از آن ‌ها در بازار وجود ندارد و معمولاً  گران‌ تر از مدل‌‌های 4K هستند. تفاوت بین 4K و 8K آنچنان هم محسوس نیست و برای اینکه به‌خوبی بتوانید تفاوت بین آن‌ها را مشاهده کنید، باید تا حد زیادی به تلویزیون نزدیک شوید. روی هم رفته تلویزیون‌های 8K احتمالا قادر به هیجان‌زده کردن بخش زیادی از کاربران نخواهند بود. در مجموع این روزها، خرید تلویزیون 4k بسیار معقول‌تر است.

سیستم صوتی

روز به روز شرکت‌های سازنده تلویزیون، سعی کردند دستگاه‌هایی بسازند که از باریک‌تر باشد. اما در کنار مزایا معایبی نیز برای این کار وجود دارد. یکی از بزرگ‌ترین معایب این کار، ضعیف شدن سیستم صوتی تلویزیون‌ها است. اگر کیفیت صدا برای شما خیلی مهم است، پیشنهاد می‌کنیم از سیستم‌های صوتی مجزا استفاده کنید.

زاویه دید مناسب

دادر هنگام خرید تلویزیون به زاویه دید بسیار دقت کنید. متاسفانه علی رغم پیشرفت زیادی که در حوزه ساخت تلویزیون‌ها وجود دارد بسیاری از تلویزیون‌ها فقط هنگامی که از رو به رو به دستگاه نگاه کنید، کیفیت مطلوبی دارند. به همین دلیل هنگام خرید تلویزیون از چندین زاویه به صفحه نگاه کنید و کامل زوایای دید مختلف را بسنجید.

برای خرید و اطلاع از قیمت انواع تلویزیون‌های موجود در بازار می‌توانید به این لینک مراجعه کنید. همچنین برای مشاهده نقد و بررسی تلویزیون 55 اینچ هوشمند اسنوا از سری 1580 می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

برای خرید و اطلاع از قیمت انواع تلویزیون‌های موجود در بازار می‌توانید به این لینک مراجعه کنید. همچنین برای مشاهده نقد و بررسی تلویزیون 55 اینچ هوشمند اسنوا از سری 1580 می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

زمان پاسخگویی

بریم سراغ دیگر ویژگی پنل ها یعنی زمان پاسخ گویی. زمان پاسخ گویی یعنی مدت زمانی که یک پیکسل روشن، خاموش می شود. که در این زمینه نیز OLED نسبت به دو پنل دیگر برتری دارد. OLED   به خاطر روشن شدن هر PIXLE  به طور جداگانه مصرف انرژی کمتری نسبت به مابقی پنل ها دارد.

HDR

بعضی تلویزیون ها دارای قابلیت HDR هستند. این قابلیت باعث می شود تلویزیون طیف زیادی از رنگ ها را نمایش دهد. HDR دارای دو استاندارد اصلی یعنی HDR10 و DOLBY VISION  می باشد.

سیستم عامل تلویزیون

تلویزیون های هوشمند تفاوتشان با غیر هوشمندها در این هست که SMART TV ها به اینترنت وصل می شوند (چه از طریق سیم LAN  و چه از طریقWIFI ) و اینکه یک رابط کاربری یا همون سیستم عامل بر روی خود دارند. که در اکثر آن ها سیستم عامل، Android TV  می باشد. این رابط های کاربری باعث شده تلویزیون ها نیز قابلیت هایی شبیه SMART PHONE ها پیدا کنند. مثلا می توان با آن ها بازی کرد، خیلی از برنامه های داخل گوشی های اندروید قابلیت نصب بر روی تلویزیون را دارند می توان از آن ها استفاده کرد مثل اینستاگرام و بسیار قابلیت جذاب و کاربردی دیگر که توسط این سیستم عامل در اختیار کاربر این نوع تلویزیون ها قرار گرفته است.

fatemeh
ارسال دیدگاه